«Кримська платформа» завершить свою роботу тоді, коли на півострів повернеться прапор України – Кориневич

18:00 06.07.2021

«Кримська платформа» працюватиме доти, поки півострів не повернеться під контроль України.

Про це постійний представник президента України в АРК і Севастополі Антон Кориневич сказав 6 липня у Києві під час засідання всеукраїнського форуму «Україна 30», пише Крим.Реалії.

«Одним із ключових завдань для нас є деокупація і реінтеграція. Тому для нас «Кримська платформа» завершиться тоді, коли український прапор повернеться туди, де він має бути – в Сімферополь, Севастополь, Ялту, Бахчисарай і в інші наші міста. Тому з 23 серпня (дата саміту «Кримської платформи» – КР) у нас тільки все починається. Це не кульмінація – це початкова точка руху. «Кримська платформа» завершиться тоді, коли Крим повернеться під контроль України», – сказав Кориневич.

20 травня на пресконференції президент України Володимир Зеленський зазначив, що на саміт «Кримської платформи» приїдуть представники 30 країн. Він також повідомив, що Росія важко сприймає «Кримську платформу».

Раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив, що міжнародний саміт «Кримської платформи» відбудеться 23 серпня 2021 року – до 30-річної річниці Незалежності України.

Речник МЗС Росії Марія Захарова зазначала раніше, що російська сторона готова брати участь в ініційованій Україною «Кримській платформі», якщо на цьому майданчику обговорюватимуть проблеми півострова – від водопостачання до транспортного сполучення.
 

Ще на цю тему