Sea Breeze-2021: Морські спецпризначенці України опановують конвертоплани / Фото

12:20 02.07.2021

Морські спецпризначенці України з 73 центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого опановують конвертоплани V-22 Osprey.

Про це повідомляє Мілітарний.

Як поінформувала пресслужба військової частини, під час навчань Sea Breeze-2021 група спеціального призначення Центру відпрацювала взаємодію з американськими конвертопланами.

В рамках навчань було здійснено виведення в тил умовного противника розвідувальні групи спеціального призначення за допомогою згаданих літальних апаратів.

Десантування морських спецпризначенців ССО України з V-22 Osprey Фото: 73 морський центр СпП ім кошового отамана Антіна Головатого

Це не перша така взаємодія, у вересні 2020 року CCО України та США на полігоні відпрацювали елементи бойового десантування посадочним способом з повітряного судна та перекидання сил швидкого реагування за допомогою конвертопланів V-22 Osprey.

Конвертоплан V-22 Osprey на одному з аеродромів України Фото: 73 морський центр СпП ім кошового отамана Антіна Головатого

Тактичні тренування спецпризначенців ЗСУ та їхніх американських колег зі складу повітряно-тактичної групи США в Європі Fiction Urchin розпочалися 17 вересня 2020 року на одному з військових летовищ Повітряних Сил ЗСУ неподалік Вінниці.

Морські спецпризначенці опановують V-22 Osprey. Оператори ССО України та конвертоплан V-22 Osprey Фото: 73 морський центр СпП ім кошового отамана Антіна Головатого

Тренування відбуваються в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднанні зусилля 2020».

Bell V-22 Osprey стоять на озброєнні ССО США та Морської піхоти США, а також сил самооборони Японії.

Навчання українських та американських ССО на Хмельниччині з V-22 Osprey. Вересень 2020. Фото: АрміяInform

Його високі технічні характеристики дозволяють операторам-розвідникам десантуватися в глибокий тил противника та залишатися непоміченими під час виконання завдання.

Конвертоплан Osprey був розроблений американським консорціумом Bell / Boeing в 1980-х роках. Апарат має в довжину 17,5 метра, у висоту – 6,7 метра і розмах крила – 14 метрів.

Конвертоплан CV-22 Osprey Фото: Посольство США в Україні

Максимальна злітна маса конвертоплана становить 27,4 тонни при зльоті як літак і 23,8 тонни при вертикальному зльоті. Завдяки двигунам, котрі можуть повертатися майже на 98 градусів і повітряними гвинтами мотогондолах конвертоплан здатний на вертикальні зліт і посадку як вертоліт і швидкий горизонтальний політ як літак.

У літаковому режимі польоті V-22 може виконувати польоти на швидкості 446 кілометрів на годину на відстань до 1,6 тисячі кілометрів. Американський конвертоплан розрахований на перевезення до 32 осіб, а також вантажів масою 9 тонн у вантажному відсіку або до 6,8 тонни на зовнішній підвісці.
 

Ще на цю тему