Морохорона отримає комплекс обслуговування корабельно-катерного складу в Одесі

17:21 29.06.2021

Морська охорона отримає комплекс обслуговування корабельно-катерного складу в Одесі.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Державної прикордонної служби стало відомо, що розпочато проєктування масштабного комплексу базування й обслуговування корабельно-катерного складу, водолазної і штурмової підготовки в Одесі.

Окрім того, згадується про розширення спроможностей морських прикордонників.

Зокрема, йдеться про розгортання дивізіону Морської охорони в Скадовську. Триває робота по облаштуванню нових сучасних пунктів базування в Маріуполі й Бердянську. Також, сформовано і триває навчання перших двох екіпажів нових кораблів OCEA, які очікуються за півроку.

Нещодавно ми повідомляли, що у Бердянську готові перші об’єкти пункту базування Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Цей об’єкт створюється за стандартами Берегових охорон провідних країн світу в рамках реалізації міжнародного проекту розбудови потенціалу морської прикордонної безпеки.

Практичною реалізацією проєкта передбачається будівництво та облаштування в Бердянську і в Маріуполі місць розташування та несення служби підрозділів Морської охорони – дивізіону катерів та відділів спеціальних дій.

Кошторисна вартість проєкту будівництва складає 4 млн дол. США. Роботи мають бути завершені до 31 липня цього року.

Завдяки реалізації цього проєкту Державна прикордонна служба України збільшить можливості реагування на зміни обстановки на морі, активізує модернізацію системи технічної підтримки Морської охорони.

Всі ці чинники позитивно вплинуть в цілому на потенціал України в охороні державного кордону на морі та суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні.

Раніше стало відомо, що у жовтні цього року, перший патрульний катер OCEA FPB 98 для Морської охорони, буде спущений на воду для прийомки та випробування.

Поставка першого катера в Україні очікується в грудні 2021 року.

Всього в 2022 році буде отримано 9 патрульних катерів.

Ще на цю тему