У Раді вирішили відкласти на осінь ухвалення звернення до Конгресу США про надання Україні статусу основного союзника поза НАТО

14:21 17.06.2021

Верховна Рада перенесла на осінь проект постанови про звернення парламенту до Конгресу США щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA) (№ 5380). 

«Ми разом вирішили з паном Гончаренком відкласти це на осінь, щоб дочекатися результатів візиту президента України до США. Ця постанова - це політична заява, необхідна для розширення можливостей для України, зокрема для надання окремих програм військової допомоги. Ухвалення такої заяви насправді потужним сигналом, але поки що дипломати радять почекати з цим», – сказав Арахамія журналістам у четвер.

Як повідомлялося, раніше народний депутат Олександр Качура (фракція «Слуги народу») інформував про те, що парламент 18 червня може провести позачергове засідання, на якому розгляне постанову про звернення до Конгресу США (№5380), ініційовану членом фракції «Європейська солідарність» Олексієм Гончаренком.

Ще на цю тему