Херсонські поліцейські провели операцію з порятунку дельфіна, якого штормом викинуло на мілину

18:30 15.06.2021

У Херсонській області водні поліцейські разом з відпочивальниками врятували дельфіна, якого штормом викинуло на прісноводну мілину Дніпровського лиману неподалік від Олександрівки на великій відстані від Чорного моря.

Про це повідомляє прес-служба обласного управління поліції у вівторок.

«Знесилена тварина самостійно не могла вибратися з пастки, але завдяки своєчасним діям всіх небайдужих її вдалося врятувати», – йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що першими дельфіна на мілині помітили з берега відпочивальники. Вони активно почали допомагати тварині триматися на плаву, а водні поліцейські телефоном їх консультували, як допомогти тварині до їх приїзду.

«Із підручних матеріалів, ковдр і ременів люди зробили своєрідний хомут і у такий спосіб тримали дельфіна до прибуття човна водної поліції Херсонщини», – повідомляють у поліції.

За словами начальника сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського райуправління міліції Максима Жаркова, громадяни допомогли підняти дельфіна на борт службового катера й інспектори швидко поїхали у відкриті води Чорного моря.

«Дельфіна випустили в природне середовище зі сподіванням, що з твариною все буде добре і вона повернеться до зграї», – резюмують у поліції.