Кулеба: Головна перешкода до надання Україні ПДЧ саме зараз – це небажання відправляти такий сигнал РФ

12:15 15.06.2021

Головна перешкода до надання Україні плану дій щодо членства в НАТО саме зараз - це небажання відправляти такий сигнал РФ.

"Ми повинні чесно сказати, що головна перешкода до надання Україні ПДЧ саме зараз - це небажання відправляти такий сигнал РФ, і стратегія полягає в тому, щоб працювати з тими скептиками, країнами, які ще мають якісь стурбованості, але паралельно продовжувати шлях трансформації України в інтересах українського народу", - сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба наголосив, що Україна вже зробила достатню кількість реформ, щоб отримати ПДЧ у НАТО.

«Безумовно, ми дуже звикли в нашій чудовій державі постійно обвинувачувати себе у всьому і говорити, що «все погано, тому що немає реформ». Насправді, ми повинні відверто говорити з українським народом про те, що шлях між отриманням ПДЧ і членством – це теж шлях реформ, і для того, щоб отримати ПДЧ, ми вже зробили достатню кількість реформ, і заперечувати це було б цинічним лицемірством. Роками може тривати процес між отриманням ПДЧ і набуттям членства, і там ще можна зробити багато реформ», – додав міністр.

Ще на цю тему