«Путін проявив себе як концентрат ксенофобії, шовінізму, ненависті до України» — Чубаров

12:21 11.06.2021

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що у своєму інтерв’ю президент РФ Володимир Путін вкотре висунув ультиматум Україні та Європі й припустився прямих випадів проти кримських татар. 

Таку думку він висловив у коментарі журналістам.

У першу чергу, йдеться про тези щодо небажання Росії бачити Україну членом НАТО та оцінки Путіним законопроєкту про корінні народи в Україні.

На думку Рефата Чубарова, конкретні висловлювання і загальна тональність інтерв’ю дають підстави припускати, що Росія може наважитись на розширення своєї агресії проти материкової України.

Заяви ж російського президента щодо корінних народів в Україні голова Меджлісу назвав «алогічними».  

«Вчорашнє інтерв’ю президента Росії Путіна — це практично черговий ультиматум Україні й не лише Україні щодо того, що Росія не допустить аби Україна стала членом НАТО. У вчорашньому інтерв’ю Путіна були прямі випади проти кримських татар, оскільки він довго собі дозволяв дуже кострубато, абсолютно алогічно коментувати проєкт закону про корінні народи. Практично Путін вчора у своєму інтерв’ю проявив себе таким політиком, в якому наявна абсолютна концентрація ксенофобії, шовінізму, ненависті до України. І при тому він дуже легко кидався попередженнями і Україні, і європейським країнам щодо недопустимості Україні стати членом НАТО, з чого я роблю дуже невтішні висновки майбутніх наших подій», — прокоментував Чубаров.

В інтерв’ю телеканалу «Росія 24» президент РФ Володимир Путін озвучив відверто пропагандистські, спотворені тези щодо наслідків вступу України до НАТО і прийняття законопроєкту про корінні народи в Україні.

Зокрема, Путін залякував росіян вступом України до Альянсу — буцімто ракети НАТО відтоді зможуть долетіти до Москви за 7-10 хвилин, зокрема, з Харкова.

Раніше Путін заявляв, що розміщені в Європі ракети можуть дістатися Москви за 10-12 хвилин. Тобто, відмінність в часі досягнення не надто вже й велика.