Ще раз про ПДЧ: Зеленський нагадав Столтенбергу про важливість політики «відкритих дверей» НАТО

09:21 11.06.2021

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що під час саміту НАТО 14 червня будуть предметно розглянуті питання російської агресії та дієвих кроків для її стримування.

На цьому він наголосив під час телефонної розмови з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передає УНН.

За інформацією ОП, Володимир Зеленський поінформував Єнса Столтенберга про безпекову ситуацію на Донбасі та збереження суттєвої військової загрози через скупчення російських військ навколо України.

«Глава держави висловив сподівання, що під час саміту НАТО 14 червня будуть предметно розглянуті питання російської агресії та дієвих кроків для її стримування», — йдеться у повідомленні.

Президент України подякував Генеральному секретарю за послідовну підтримку з боку НАТО суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, додали в Офісі.

Він окремо наголосив на важливості для України підтвердження у рішеннях цьогорічного саміту НАТО політики «відкритих дверей» Альянсу та чинності рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо ПДЧ для нашої країни.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським у четвер напередодні саміту лідерів країн Альянсу.

Саміт глав держав і урядів 30 держав-членів НАТО відбудеться 14 червня в штаб-квартирі альянсу в Брюсселі.

Ще на цю тему