БТР-«морпіх» пройшов додаткові випробування на плавучість / Відео, фото

11:40 10.06.2021

«Морська» версія БТР-4Е, що була представлена ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. Морозова» у грудні 2020 року, днями пройшла додаткові типові випробування. 

Про це заявив Міністр оборони України Андрій Таран, пише Defense Express з посиланням на прес-службу Міноборони.

Зазначається, що військові перевіряли модифіковану версію бронетранспортера для морської піхоти ВМСУ на здатність у подоланні водних перешкод та можливості вступати в бій безпосередньо з води.

Зокрема, під час тестів дослідний зразок БТР-4Е десантувався у воду з середнього десантного корабля ВМСУ «Юрій Олефіренко», подолав значну відстань вплав та імітував штурмові дії з ураженням мішеней на узбережжі з води.

Десантування «морського» БТР-4Е з СДК «Юрій Олефіренко»

Відзначається, що додаткові випробування пройшли успішно, під час них модифікований бронетранспортер продемонстрував очікувані характеристики та зарекомендував себе на відмінно, що власне й відзначив очільник оборонного відомства Андрій Таран.

«Сучасний, багатофункціональний, грізний — це трьома словами характеристика такого варіанту виконання БТР-4Е. Після додаткових типових випробувань з подолання водних перешкод ми вкотре пересвідчилися у перспективності цього зразка військової техніки та його необхідності для оборони України. БТР-4Е є виключно українською розробкою, що пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння», - наголосив він.
Нагадаємо, перші відомі випробування такої машини були продемонстровані у грудні минулого року. «Морський» БТР-4Е має підвищені характеристики плавучості й був створений, щоб задовольнити потреби Морської піхоти України в єдиному уніфікованому зразку броньованої техніки, котрий здатний ефективно виконувати завдання які притаманні морській піхоті.

У березні цього року стало відомо, що Міноборони підписало з ХКБМ контракт на постачання 60 таких машин в рамках державного оборонного замовлення.

Ще на цю тему