Країни Балтії виступили за сильнішу підтримку України і Грузії перед самітом НАТО – Науседа

14:41 09.06.2021

Напередодні саміту лідерів країн-членів НАТО президент Литви Гітанас Науседа заявив, що балтійські країни виступають за сильнішу підтримку України та Грузії.

Про це Науседа розповів після консультацій з колегами з Латвії та Естонії, повідомляє Європейська правда.

«Литва, Естонія та Латвія провели тісну координацію напередодні саміту НАТО. Ми повинні забезпечити надійне стримування, продовжувати інвестувати в нашу оборону і робити свій вклад в постійну адаптацію Північноатлантичного альянсу. Країни Балтії єдині у відстоюванні сильнішої підтримки партнерів-аспірантів України та Грузії», – заявив Науседа у своєму Twitter.

Нагадаємо, Європейський конгрес українців перед самітом НАТО закликав Альянс прискорити надання Україні Плану дій щодо членства, нагадавши про рішення Бухарестського саміту у 2008 році.

Заступник генсека НАТО заявив, що саміт Альянсу у своєму підсумковому рішенні підтвердить політику відкритих дверей для України та Грузії, але не буде готовий піти далі.

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна очікує від НАТО в майбутньому почути можливу дату щодо членства і вважає найбільшою помилкою мовчання союзників.

Саміт НАТО відбудеться 14 червня в Брюсселі.

Ще на цю тему