Катер Одеського загону Морохорони посилив кордон з Білоруссю

09:15 09.06.2021

Малий катер BG15 проєкту UMS-1000 Одеського загону Морохорони Державної прикордонної служби посилив кордон з Білоруссю на річках Дніпро та Прип’ять.

Про це повідомляє Мілітарний.

Катер допомагає прикордонникам Житомирського та Чернігівського загонів ДПСУ забезпечити супровід суден, які йдуть транзитом через нашу державу.


Крім того, до заходів контролю долучаються і сили 10-го окремого загону оперативного реагування «ДОЗОР», які знаходяться на посиленні цієї ділянки кордону.

Минулого року 10-й окремий загін оперативного реагування «ДОЗОР» вже проводив рейдові дії в прикордонних районах на річкових ділянках Дніпра та Прип’яті.

Для рейдів загін використовує американські катери «Safe Boat 27». Плавзасоби були отримані Держприкордонслужбою за сприяння посольства США в Україні у 2019 році.

Малий катер BG15 проєкту UMS-1000 Одеського загону Морохорони на службі з 2012 року та виконує забезпечення контроль за висвітленням надводної обстановки і оперативне реагування на її розвиток.

У травні 2019 року у взаємодії постом технічного спостереження «Чорноморськ» берегового підрозділу Одеського прикордонного загону, катер залучався до розпізнання малої тихохідної цілі, що не відповідала на запити та цілеспрямовано рухалась в бік Одеси.

За лічені хвилини швидкісний катер Морської охорони висунувся у вказані координати та висвітивши темряву прожектором, розпізнав три риболовецьких судна. У відповідності до ст. 28 Закону України «Про державний кордон України», їх було зупинено та піддано огляду, – повідомила тоді пресслужба ДПСУ.

До подібних завдань екіпаж катеру залучається постійно.

Раніше катер знаходився у складі Севастопольського загону морської охорони, куди він та ще чотири було передано у 2012 році.

Урочиста церемонія введення до складу загону відбулась 12 грудня, тоді морські прикордонники отримали один катер проєкту «Орлан» та чотири проєкту UMS-1000, передані напередодні.

Ще на цю тему