У НАТО заявили про відсутність консенсусу щодо надання Україні ПДЧ

19:21 07.06.2021

Країни Північноатлантичного альянсу поки не мають єдиної думки щодо надання Україні Плану дій щодо членства.

Про це заявив по відеозв'язку заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в ході конференції Zero Corruption Conference, передає кореспондент УНН.

«Політика відкритих дверей міцна, вона тут і вона реальна. І наші лідери на саміті через тиждень підтвердять політику відкритих дверей. Я також говорю, що ми організація з 30 країн, що працюють на основі консенсусу. Отже, перш ніж прийти до одного рішення, нам потрібно досягти консенсусу, а сьогодні у нас немає консенсусу з цього питання», – скзал Джоане.

Він згадав свою рідну Румунію, яка ще в середині 90-х вирішила приєднатися до Заходу і на своєму шляху терпіла безліч невдач.

«Якщо ви будете слідувати цим напрямком, будете виконувати реформи не для того, щоб потрапити в одну або іншу організацію, але заради свого власного народу, і ви дійсно продовжите вкладати в своє Західне призначення, – це те, що принесе результат», – додав заступник генсека.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на наступному саміті НАТО в червні очікує готовність країн-членів підтримки в питанні надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Ще на цю тему