Кулеба їде в Німеччину поговорити про інтеграцію України в НАТО і «Північний потік – 2»

15:21 07.06.2021

8–9 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина.

Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

Зазначають, що Кулеба проведе перемовини з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, а також двосторонні зустрічі з керівництвом Бундестагу, членами уряду, лідерами провідних політичних партій та представниками бізнесу.

«Ключовими темами візиту стануть двосторонні відносини України та Німеччини, підтримка зусиль із відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, подальша інтеграція України до Європейського союзу і НАТО, енергетична безпека України та Європи», – ідеться в повідомленні.

Говорячи про добудову «Північного потоку – 2» (на чому наполягає ФРН) Кулеба зазначав в інтерв'ю 20 травня, що якщо газопровід реалізують – це буде поразка американської дипломатії.

«Дуже не хочеться бачити, що відносини з Німеччиною [для Вашингтона] важливіші, ніж відносини з іншими, відданими друзями і партнерами США в Центральній Європі, – підкреслив Кулеба. – Не можна зміцнювати відносини з одним другом за рахунок відносин з іншими друзями».

Наприкінці травня Кулеба розкритикував Північноатлантичний альянс за те, що на саміт НАТО 14 червня не запросили Україну.