Через порт Чорноморськ проклали новий мультимодальний маршрут з Туреччини до Польщі

14:40 02.06.2021

Відбувся тестовий запуск мультимодального маршруту між портом Карасу (Туреччина) та польським Славкувом через порт Чорноморськ в Одеській області.

Про це повідомив директор департаменту організації роботи портів АМПУ В’ячеслав Вороной на міжнародній конференції «Мультимодальний транспортний маршрут: Чорне море – Балтійське море. Розвиток, стратегія, проєкти», яка проходить в рамках Ukrainian Ports Forum 2021, передає Національний Промисловий Портал.

За його словами, контейнери будуть слідувати з турецького порту в Чорноморськ поромом, потім залізницею – на Мультимодальний термінал в Славкуві, звідки будуть відправлятися в країни Скандинавії та Північної Європи.

«З Чорноморська вже була відправлена тестова партія у 25 контейнерів», – зазначив Вороной.

Повідомляється, що весь маршрут між Карасу і Славкувом займає 4 доби, а вартість відправлення контейнера становить 1,5 тисячі євро.

«Наступний етап передбачає розширення до 2-х маршрутів між терміналами. А третій етап передбачає перевезення автомобільних контейнерів без тягача», – додав він.

Також Вороной підкреслив, що термін доставлення до північних портів за цьому маршруту однаковий з терміном перевезення через порти Адріатичного моря, але вартість такого перевезення дешевше.

«Для реалізації цього маршруту АМПУ в рекордні терміни реконструювала залізничний шлях в порту Чорноморськ, УЗ підготувала залізничну інфраструктуру, а МІУ підготувало проєкт закону про мультимодальні перевезення», – підсумував директор департаменту організації роботи портів АМПУ.
 

Теми:

Ще на цю тему