ВМС купує мобільний КПП для пункту базування «Айлендів»

11:40 31.05.2021

Військово-морські сили України купують мобільний контрольно-пропускний пост.

Про це повідомляє Мілітарний.

Зараз у системі публічних закупівель Prozorro оголошено тендер, що був оприлюднений 28 травня, на постачання збірно-розбірної конструкції спеціального призначення «Контрольно-пропускний пост», для пункту базування патрульних катерів «Айленд».

Очікувана вартість , складає 80 000 гривень та у процесі торгів може бути зменшеною. Строк завершення поставки передбачається на 01 листопада 2021 року.

Видання нагадує, що зараз у ВМС триває робота щодо створення нового пункту базування для розміщення майбутнього дивізіону патрульних катерів типу Island.

На Одещині, ВМС ЗС України отримали власний пункт базування у порту «Південний».

Наприкінці 2019-го року для потреб ВМС ЗС України було передано земельну ділянку розміром у 2,4 гектари в мікрорайоні 1/7 у місті Южний.

Територія причалу раніше використовувалась Українським науковим центром екології моря для базування його суден – «Володимир Паршин» та «Екоконтроль» (на головному фото флот УкрНЦЕМ за часів наявності в його складі «Эрнст Кренкель» або «Севастополь-1», які утилізували у 2009 році).

В майбутньому у самому порту планується розміщення плавучого причалу типу ПЖ-61У або аналога для базування патрульних катерів.

А у квітні 2021 року, повідомлялось, що ВМС України планує провести ремонтні роботи будівель на новій базі у Одеській області.
 

Ще на цю тему