Україна закликала ОБСЄ збільшити зусилля СММ на кримському напрямку

21:01 26.05.2021

Україна закликала ОБСЄ збільшити зусилля своєї місії на кримському напрямку.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу у середу за підсумками зустрічі з Генеральним секретарем ОБСЄ Хельгою Марією Шмід, передає кореспондент УНН.

Зі слів Кулеби, сторони сьогодні обговорили питання врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

«СММ є найбільшою польовою операцією ОБСЄ, а її мандат охоплює всю територію України включно з АР Крим і містом Севастополь. Я сьогодні звернувся до пані Шмідт з проханням, щоб СММ ОБСЄ приділяв значно більше уваги ситуації в окупованому Криму і збільшив кількість своїх зусиль на кримському напрямку», — зазначив міністр.

Також він підкреслив, що під час візиту до України Шмідт відвідає зону Операції Об’єднаних Сил на Донбасі та один з контрольних пунктів в’їзду-виїзду, де вона зможе ознайомитись з умовами діяльності СММ.

«Я переконаний, що Генеральна секретарка повернеться з Донбасу з чітким враженням про ті системні і послідовні зусилля, які Україна докладає для припинення війни, збереження людських життів, а також забезпечення гідних умов для громадян, які перетинають лінію розмежування», — сказав очільник МЗС.

Напередодні стало відомо, що Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід цього тижня відвідає Україну, де зустрінеться з українськими чиновниками і відправиться на схід країни.

Ще на цю тему