Водолази полку «Азов» та морська охорона ЗСУ проводять спільні навчання у Маріуполі 

15:40 19.05.2021

На базі полку «Азов» стартували спільні навчання фахівців-водолазів, у яких беруть участь водолази-розвідники підрозділу та військові Маріупольського загону морської охорони. 

Про це інформує прес-служба окремого загону спеціального призначення, пише група Інформаційний спротив.

Перший етап занять проходитиме в басейні, де проводиться покроковий тренінг навичок, необхідних для роботи у відкритому морі. Другий – в Азовському морі в умовах, максимально наближених до бойових, з практичним застосуванням набутих під час тренінгу навичок.

Мета навчань – покращення вмінь особового складу, спрацювання водолазних пар та підготовка до всеукраїнських зборів, що відбудуться на Тендрівській косі.

Під час навчань учасники відпрацьовуватимуть увесь спектр завдань, які стоять перед водолазами: проходження перешкод, пошук предметів в умовах обмеженої видимості, підводне орієнтування, вихід в задану точку по азимуту під водою та мінування заданої інженерної споруди, підйом габаритних предметів з грунту із застосуванням спеціального обладнання, обстеження акваторії, підводно-технічні водолазні роботи та навички надання першої медичної допомоги під водою.

Окрім викликів, пов’язаних з фізичною витривалістю, водолазів чекають стрес-тести та психологічні навантаження.

Такі спільні навчання азовців та бійців відділу спеціальних дій Маріупольського загону морської охорони проводяться регулярно, адже дають можливість розвиватися та обмінюватися досвідом, йдеться у повідомленні.
 

Теми:

Ще на цю тему