Курсанти ВМС повернулися з цьогорічного походу

13:21 14.05.2021

Курсанти Інституту Військово-Морських Сил повернулися з 10-денного катерного походу.

Про це повідомляє пресслужба ВМС України.

Повідомляється, що 13 травня, на навчальних катерах «Сміла» та «Нова Каховка» курсанти 3 курсу Інституту Військово-Морських Сил повернулися до Одеси з катерного походу. Майбутні флотські офіцери подолали понад 500 морських миль Чорного моря і річки Дунай та відвідали острови Зміїний і місто Ізмаїл.

Зазаначається, що за час походу курсанти на практиці вдосконалювали навички корабельної служби та підвищували рівень професійної складової за спеціальностями. Щоденно військові відпрацьовували елементи навчально-бойової підготовки, брали участь у корабельних тренуваннях, опановували питання експлуатації озброєння та військової техніки, боротьби за живучість, навігаційної безпеки, плавання катерів у складі тактичної групи вдень та вночі, особливості проходження вузини тощо.

«Окрім підготовки за спеціальністю, до обов’язків курсантів увійшли питання організації вахтової служби, бойової і повсякденної діяльності, як в штатних так і в надзвичайних ситуаціях, а також охорона і оборона катерів на ходу та на стоянці на незахищеному рейді», – повідомляють у ВМС України.

Похід в море на навчальних катерах національних ВМС ЗС України – є невід’ємною частиною навчання в Інституті ВМС. Для курсантів, це можливість підвищення освітньо-професійної підготовки, розвиток особистих і професійних якостей. Випробування морем дисциплінує, вчить бути військовим лідером для підпорядкованого особового складу та допомагає загартовуватися, – наголосив тимчасово виконуючий обов`язки начальника Інституту ВМС капітан 1 рангу Максим Кіріакіді.

Нагадуємо, що 4 травня 2021 року, навчальні катери «Нова Каховка» та «Сміла» вийшли з бази ВМС ЗС України в Одесі.

Варто відзначити, що минулого року, курсанти Інституту Військово-Морських Сил та відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту НУ «ОМА» проводили подібний похід у липні, а тривав він 14 днів.

За цей час курсанти пройшли 500 морських миль, несли вахтову службу, відпрацьовували практичні навички несення ходової вахти, експлуатації озброєння і технічних засобів штурманської бойової частини та навігаційної безпеки плавання катера, вивчали обов’язки вахтового штурмана під час плавання.

Тоді до походу залучалися навчальні катери «Чигирин» (A540) та «Сміла» (A541) Військово-Морських Сил ЗС України.

Відзначається, що важливість практичної складової навчання полягає у ознайомленні курсантів з функціональними обов’язками, які передбачені відповідно до майбутніх офіцерських посад за спеціальністю, виробленню лідерських якостей та здатності прийняття самостійних рішень при виконанні бойових завдань.



 

Ще на цю тему