Україна потребує посилення ППО

14:01 12.05.2021

Міністр оборони України Андрій Таран зазначає, що в Україні необхідно посилювати протиповітряну оборону (ППО), оскільки РФ може в будь-який момент завдати ракетного удару.

«Я як міністр оборони вважаю, що нам треба ще багато чого зробити, щоб посилити протиповітряну оборону в країні. Насамперед це стосується протиракетної оборони. Тому що ми знаємо, що Російська Федерація має велику кількість крилатих ракет, які можуть у будь-який час завдати удару по території України», – сказав Таран журналістам після виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни» в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас глава відомства відмовився обговорювати питання фінансування державного оборонного замовлення і його наповнення тим чи тим озброєнням, зокрема в частині проекту оперативно-тактичного ракетного комплексу. «Як фінансується і що підпадає під включення до державного оборонного замовлення, належить до категорії державної таємниці. Я не хочу обговорювати», – сказав він.

Міністр оборони також підтвердив слова президента України Володимира Зеленського про часткове відведення російських збройних формувань від українських кордонів, а також про часткове зниження снайперської активності на сході України.

Однак, за словами Тарана, «спостерігається одночасне збільшення використання проросійськими збройними формуваннями безпілотних літальних апаратів на сході країни».

Ще на цю тему