Спецпризначенці США, України та Румунії провели спільні навчання

10:21 10.05.2021

Сили спецпризначення «Зелені берети» США, України та Румунії провели спільні навчання із ближнього бою в рамках тренувань Trojan Footprint 21 (Троянський слід 21).

Про це на своїй сторінці в соцмедіа повідомило командування Сил спецпризначення США в Європі.

«Обороняємо кожен куточок з невеликою допомогою наших друзів», – йдеться в повідомленні.

«Поки ви спите, Trojan Footprint зміцнює боєздатність, культивує довіру та напрацьовує тривалі відносини, які просувають мир та стабільність в Європі», – йдеться ще в одному дописі установи.

Trojan Footprint, навчання із підвищення боєготовності сил спецпризначення в Чорноморському регіоні, проходитимуть на території Болгарії, Чорногорії, Північної Македонії, Грузії та Румунії.

Також в них беруть участь спецпризначенці з Німеччини, Іспанії, України та Великої Британії, повідомляє Посольство США в Грузії.

«Хоча ці навчання зосереджуються на покращенні спроможності Сил спецпризначення протистояти численним загрозам, вони також посилюють інтеграцію зі звичайними силами та покращують взаємодію з нашими союзниками по НАТО та партнерами в Європі, – заявив заступник командувача Сил спецпризначення США в Європі полк. Марк ЛаРош – Найважливіше, що Trojan Footprint зміцнює військову боєготовність, культивує довіру і напрацьовує тривалі відносини, що сприяють миру та стабільності по всій Європі».

Ще на цю тему