Окупанти хочуть в листопаді провести «Ялтинський економічний форум», скасований в 2020 році через коронавірус

10:01 10.05.2021

Віце-прем'єр РФ Марат Хуснуллін, який курирує окупований Криму в російському уряді, заявив, що «Ялтинський міжнародний економічний форум» (ЯМЕФ), який окупанти відмінили в 2020 році через пандемію коронавірусу, пройде 4-6 листопада 2021 року.

Про це Хуснуллін повідомив на своїй сторінці в Instagram, передає Центр журналистских расследований.

«У цьому році Ялтинський форум пройде з 4 по 6 листопада! Таке рішення ухвалили під час робочої поїздки до Криму. У 2020 році нам довелося скасувати форум, але в цьому ми готові провести його, звичайно, з дотриманням усіх заходів безпеки», – написав російський віце-прем’єр.

У 2020 році ЯМЕФ повинен був пройти 23-25 квітня, проте на початку березня так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оголосив про перенесення термінів його проведення на невизначений термін через пандемію. У липні 2020 року Аксенов заявив про перенесення «форуму» на весну 2021 року.

3 березня 2021 року кримський «віце-прем’єр», представник «Республіки Крим» при президенті РФ Георгій Мурадов повідомив, що «Ялтинський економічний форум» планують провести в жовтні 2021 року.

26 квітня Сергій Аксенов повідомив, що ЯМЕФ проведуть в перших числах листопада 2021 року.

Нагадаємо:

Під час «Ялтинської міжнародного економічного форуму» – найбільшого пропагандистського заходу зі статусом міжнародного, який з 2015 року РФ щорічно проводить в окупованому Криму, також проходять зустрічі «Міжнародної асоціації Друзі Криму», головне завдання якої – легалізація анексії Криму Росією і зняття західних санкцій. «Друзі окупації Криму», хоча і не є в своїй переважній більшості бізнесменами, також беруть участь в ЯМЕФ, допомагаючи створювати ілюзію масовості іноземного капіталу.

 

Ще на цю тему