У Римі пройшли українсько-італійські воєнно-політичні консультації

18:40 07.05.2021

У Римі 5-7 травня відбулися воєнно-політичні консультації делегації Міністерства оборони України із представниками Міністерства оборони та Збройних Сил Італійської Республіки.

Українська делегація, на чолі із генеральним директором Директорату політики у сфері оборони Міністерства оборони України Юрієм Пундою провела переговори з начальником департаменту міжнародного співробітництва, військової політики та планування Генерального штабу Збройних Сил Італійської Республіки бригадним генералом Давідом Морпурго та експертами у сфері безпеки й оборони, пише пресслужба Міністерства оборони України.

У ході консультацій було обговорено актуальні безпекові питання, а також стан та перспективи українсько-італійського співробітництва між оборонними відомствами двох країн. Під час переговорів було визначено подальші шляхи двостороннього воєнно-політичного та військового співробітництва на 2021-2022. Сторони представили оцінки розвитку воєнно-політичної ситуації у європейському регіоні, а також окреслили напрями реформи національних збройних сил.

Українська делегація поінформувала італійських колег про поточну ситуацію в районі проведення ООС та акцентувала увагу на заходах реформування, які проводяться в Збройних Силах України, зокрема, з питань трансформації та розвитку системи військового управління і переведення її на функціонування за стандартами держав-членів НАТО. Було відзначено необхідність консолідації підтримки нашої держави зі сторони членів Альянсу, у тому числі наданні Плану дій членства в НАТО, що сприятиме стримуванню збройної агресії Російської Федерації проти України. Також було підкреслено, що інтеграція України до євроатлантичного безпекового простору та набуття повноправного членства в НАТО сьогодні є конституційною нормою.

Італійські колеги відзначили важливість розвитку відносин з Україною в оборонній сфері та засвідчили підтримку незалежності нашої держави та її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах.

За результатами переговорів сторони підписали План двостороннього співробітництва між Міністерством оборони України, Збройними Силами України та Збройними Силами Італійської Республіки на 2021 рік.
 

Ще на цю тему