Миколаївський «Океан» вперше виконає замовлення для ВМС України / Фото

10:40 07.05.2021

Катер проекту 722У A855 «Південний», що входить до складу Військово-морських сил України, пройде доковий ремонт.

Днями, човен, який в ВМСУ використовується як катер зв'язку, зайшов на територію миколаївського суднобудівного заводу «Океан», пише defence-ua.

Відзначається, що це перший подібний ремонт (для потреб українських військових), який буде здійснений на цьому приватному підприємстві.

Дещо раніше (у серпні минулого року) подібний досвід отримало інше приватне суднобудівне підприємство Миколаєва – Завод «Нібулон», яке виграло тендер на доковий ремонт судна розмагнічування А811 «Балта».

Також варто зауважити, що з минулого року ВМС ЗС України почали впроваджувати практику закритих переговорних процедур при ремонті корабельного складу, що в потенціалі має покращити якість обслуговування та зменшити ціну, через конкуренцію та залучення до ремонту великої кількості приватних компаній.

Раніше суднобудівний завод «Океан» обрано як виконавця контракту з будівництва трьох нових корветів для ВМСУ за адаптованим під українські потреби проектом турецького корвета типу Ada. У зв'язку з чим почалися підготовчі роботи з майбутньої реалізації цього надважливого проекту.

Так, нещодавно на підприємстві почали відновлення працездатності сухого доку й створення нового затвору для нього, що дасть підприємству змогу «повернутися на ринок великовантажного суднобудування».

Навчальний катер ВМСУ проекту 722У A855 «Південний» на Заводі «Океан». Фото з сайту defence-ua

Ще на цю тему