Ексв‘язні Кремля передали Блінкену лист: просять допомоги для українців у буцегарнях РФ

20:01 06.05.2021

Колишні політв’язні Кремля закликали держсекретаря США Ентоні Блінкена на всіх переговорах із Росією вимагати безумовного звільнення громадян України, яких держава-агрессор продовжує незаконно утримувати.

Повідомляється, що Блінкен, який перебуває з візитом у Києві, отримав від експолітв'язнів лист у Михайлівському соборі, який передав колишній бранець Кремля Роман Сущенко у Facebook

Побратими подякували держсекретарю за підтримку України Сполученими Штатами та нагадали, що ще 109 громадян України досі перебуває у російських буцегарнях на території окупованого Криму або на території РФ, 230 - на тимчасово окупованій території Донбасу. Російська влада продовжує шантажувати українську владу зривом обміну полоненими.

Особливо критичне становище з кримськими в'язнями, які за сфабрикованими справами перебувають у неволі, позбавлені належної правової, консульської, медичної допомоги. Російський авторитарний режим продовжує репресії в Криму.

Ініціатори звернення нарікають на «бездіяльність та безсилість української влади», яка не дозволяє вимагати безумовного звільнення усіх своїх громадян як передумову для перемовин з Кремлем.

Натомість Москва продовжує безкарно будувати газопровід «Північний потік -2», прибутки з використання якого йтимуть на підтримку Кремля та його агресивної політики як на окупованих територіях і по відношенню до України, так в Європі і у світі в цілому, наголошують підписанти.

Ще на цю тему