Становлення ПЦУ та окупація Криму й Донбасу: про що говорили Блінкен з Епіфанієм

17:21 06.05.2021

У Києві відбулася зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з предстоятелем Православної церкви України (ПЦУ) митрополитом Епіфанієм. Говорили про становлення ПЦУ, а також про окупацію Криму та Донбасу.

Про це повідомили у прес-службі ПЦУ.

На початку зустрічі пройшла церемонія вшанування загиблих українських українських військових. Блінкен та Епіфаній поклали квіти до Стіни пам’яті.

Безпосередньо зустріч відбувалася в Свято-Михайлівському соборі.

«Особливу увагу було приділено питанню становлення Православної Церкви України, важливості усунення штучних перешкод при вільному, на основі принципів свободи совісті, визначенні громадами своєї приналежності», – йдеться в повідомленні.

Епіфаній також подякував за тверду підтримку США в контексті протидії зовнішнім викликам, яким продовжує протистояти наша держава, а також у питаннях захисту свободи совісті на окупованих Росією територіях - у Криму і на Донбасі.

Митрополит назвав важливими зусилля США у питанні консолідації міжнародної підтримки України та посилення санкційного тиску і стримування РФ до відновлення територіальної цілісності України.

Ще на цю тему