Україна розраховує на підтримку країн Балтії в питанні отримання ПДЧ щодо членства в НАТО

08:15 30.04.2021

Україна розраховує на підтримку балтійських держав в отриманні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), заявив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук на зустрічі з головами комітетів у закордонних справах парламентів Естонії, Латвії та Литви Марком Міхкельсоном, Ріхардом Колсом і Жигімантасом Павільонісом.

«Я хочу, щоб найближчим часом Україна отримала шанс стати 31-шою країною-членом НАТО та частиною великої європейської сім’ї. Хочемо отримати рішення країн Альянсу щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО у найближчій перспективі. Сподіваємося на формування серед союзників необхідного консенсусу та цілковито розраховуємо на підтримку в цьому питанні», – сказав Стефанчук, повідомив секретаріат першого віце-спікера.

Він також відззначив блискавичну реакцію представників парламентів трьох країн на ескалацію агресії Російської Федерації, і запросив їх долучитися до роботи Кримської платформи.

«Україна залишається прихильником вирішення будь-яких питань на політико-дипломатичному рівні. Тому я буду дуже вдячний парламентам ваших країн у разі долучення до діяльності Кримської платформи, метою якої є деокупація Криму та його повернення Україні в мирний спосіб. Підтримка з вашого боку для нас є визначальною й означатиме солідарність у протидії російській агресивній політиці», – наголосив Стефанчук.

Він подякував країнам Балтії за незмінну позицію щодо протидії реалізації проекту «Північний потік-2».

Ще на цю тему