Водолази з Канади провели навчання з інструкторами Школи водолазів

14:01 28.04.2021

Водолази з Канади провели навчання з інструкторами-викладачами Школи водолазів Військово-Морських Сил ЗС України.

Про це повідомляє Телерадіостудія МОУ «Бриз».

На одному із занять, українські «пірнальники» виконували вправи з парного занурення.

В Одесі упродовж місяця канадські інструктори-водолази проводили спільний курс навчань з інструкторами-викладачами школи водолазів ВМС України.

Така співпраця є черговим кроком до налагодження взаєморозуміння та удосконалення навчально-виховного процесу на національному флоті відповідно до стандартів провідних країн світу, – коментують такі тренування у ВМС ЗС України.

Під час цього курсу наші військові водолази ознайомились зі спорядженням іноземних колег, яке відрізняється відповідно до специфіки завдань.

На заняттях канадські інструктори спостерігали за діями наших водолазів з човна, один з них перебував на поверхні води. І в разі чого, вони готові були надати будь-яку допомогу.

Інструктори з Канади надають допомогу у підготовці українських військових за стандартами НАТО в рамках операції UNIFIER, яка триває з 2015 року.

В Одесі для корабельного складу Військово-Морських Сил (ВМС ЗСУ) вже розпочались курси з тактичного маневрування за участю канадських інструкторів у межах проведення операції UNIFIER.

Для військових моряків проводитимуть теоретичні заняття з тактичного маневрування, а саме: прокладання маршрутів руху корабля або груп кораблів, будування тактичних порядків, проведення розрахунків та спільного способу передачі сигналів.

Також планується виходи кораблів у море, під час яких українські військові моряки зможуть уже на практиці використати здобуті знання.

Одне з головних завдань операції — збудувати міцну взаємодію між українськими ВМС і силами НАТО.

Ще на цю тему