Зеленський доручив підготувати засідання РНБО за результатами наради в Херсоні з безпекової ситуації на адмінкордоні

10:30 28.04.2021

Президент України Володимир Зеленський доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексію Данілову підготувати засідання РНБО найближчим часом.

«Під час робочої поїздки до Херсонської області Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Криму, а також у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Донецькій областях...За результатами наради президент України доручив секретарю РНБО підготувати найближчим часом засідання Ради національної безпеки і оборони», – повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що в рамках наради Данілов доповів про безпекову ситуацію на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом і в зазначених областях. Учасники наради обговорили оперативну обстановку в цих регіонах і готовність сил до реагування на можливе загострення ситуації.

Голова Херсонської ОДА Сергій Козир доповів про гарантування безпеки цивільного населення.

Зеленський повідомив, що побував на позиціях українських військовослужбовців на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, і зазначив, що захисники зберігають бойовий дух.

«Наші сім'ї, діти можуть бути в спокої», – наголосив Зеленський.

Він також висловив співчуття у зв'язку із загибеллю в Донбасі українського бійця в результаті підриву військового автомобіля на вибуховому пристрої і побажав якнайшвидшого одужання пораненим.

Ще на цю тему