Питання ПДЧ для України абсолютно легітимне, потрібен консенсус НАТО – посол Франції

18:01 22.04.2021

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен прогнозує, що питання надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО розглядатиметься на саміті Альянсу в червні, але нагадує про необхідність консенсусу для його ухвалення.

Про це дипломат сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Це питання (щодо надання Україні ПДЧ - ред.) має абсолютно легітимний характер і, я думаю, воно буде розглядатися на саміті НАТО в червні. Але рішення належить до компетенції Альянсу в цілому і ухвалюватиметься саме в такому форматі», – сказав де Понсен.

Водночас, на його думку, питання просування до перспективи надання Україні ПДЧ наразі «не має нагальної терміновості».

«Завданням України на сьогодні є виконання програми Партнерства розширених можливостей НАТО, до якого вона доєдналася влітку минулого року», – вважає посол Франції.

Як повідомлялося раніше, Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час переговорів з французьким колегою Емманюелем Макроном 16 квітня у Парижі порушив питання надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Міністр оборони України Андрій Таран 22 квітня повідомив про очікування України, що на саміті НАТО 14 червня врахують серйозність євроатлантичних намірів України, які будуть відображені у документах Альянсу.

Ще на цю тему