ЄС готовий до зустрічі з лідерами України, Молдови та Грузії для поглиблення співпраці

20:01 20.04.2021

Президент Європейської ради Шарль Мішель підтримав ідею щодо проведення зустрічі з лідерами України, Молдови та Грузії.

Як повідомляє Європейська правда, про це йдеться в заяві Мішеля за підсумками його візиту до Грузії.

«Сьогодні я обговорив з президентом Зурабішвілі намір поглибити співпрацю з асоційованими партнерами ЄС - Грузією, Україною і Молдовою. Я вітаю ідею скликати зустріч з лідерами Грузії, України і Молдови, щоб підтвердити нашу особливу прихильність асоційованим партнерам», – сказав Мішель.

Він також підтвердив прихильність ЄС суверенітету і територіальної цілісності Грузії. «ЄС підтвердив наші п'ять принципів взаємодії з Росією, а підтримка Східних партнерів - це ключова опора», – додав Мішель.

Нагадаємо, пізно увечері 19 квітня політичні партії Грузії підписали оновлений план виходу з кризи, представлений Мішелем. 

Угода передбачає звільнення з ув'язнення лідера опозиції Ніканора Мелії і співвласника телеканалу «Мтаварі» Георгія Руруа; проведення системних виборчих змін; реформи в сфері правосуддя; перерозподіл повноважень в парламенті.

У документі зазначено, що дострокові парламентські вибори пройдуть в Грузії у 2022 році - якщо на майбутніх осінніх виборах до місцевих органів влади «Грузинська мрія» не зможе набрати 43% голосів.

Опозиційні партії, які підпишуть документ, повинні припинити бойкот парламенту.

Ще на цю тему