МЗС: Україна отримає ще більше військової допомоги від партнерів у випадку агресії РФ

10:40 16.04.2021

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримає конкретну військово-технічну допомогу від партнерів у випадку розв’язання Росією гарячої фази.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він сказав в ефірі програми «Право на владу».

«У разі якщо, не дай Боже, активні масштабні бойові дії відновляться, то ми отримаємо конкретну предметну військово-технічну допомогу від низки наших партнерів, яка суттєво зміцнить оборону, обороноздатність України та допоможе нам відбити наступ агресора», – запевнив міністр.

Пізніше Кулеба уточнив, яких саме сфер стосуватиметься згадана допомога.

«Україна отримує та отримає ще більшу військово-технічну підтримку: конкретну зброю, конкретні розвідувальні дані, конкретні технології, які зміцнять українську здатність захищатися», – додав він.

Глава МЗС окремо звернув увагу на намагання України розшити тренувальні місії з іншими країнами.

«Ми вже порушили питання не лише зі Сполученими Штатами, але і з деякими іншими країнами про розширення тренувальних місій, які... ще додатково, ще масштабніше сприятимуть підготовці українських Збройних Сил», – сказав Кулеба.

Міністр підкреслив, що наразі мета України – зупинити та не допустити ескалації з боку Росії, але у випадку спроби розв’язати гарячу фазу, «Збройні Сили України та українська держава разом з партнерами захистить себе надійно».

Як повідомлялося раніше, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму.

Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Ще на цю тему