Українські ВМС долучаться до міжнародних навчань «Дайв-2021»

18:00 15.04.2021

В Одесі відбулась початкова та головна конференція (об’єднаний захід) з планування багатонаціонального протимінного водолазного навчання «Дайв-2021». 

Захід тривав у форматі онлайн-зустрічі. Під час конференції учасниками було обговорено загальну концепцію навчань і попередній склад сил та засобів, що планується залучити від держав-учасниць, повідомляє АрміяInform.

Нині свою участь у навчанні підтвердили п’ять країн: Румунія, Грузія, Болгарія, США та Україна. Загалом серія навчань «Дайв» проводиться з 2011 року. Раніше Україна брала у ньому участь лише як спостерігач.

Учасниця конференції від Командування ВМС ЗС України капітан-лейтенант Оксана Сторожук розповіла, що цього року сили та засоби ВМСУ вже братимуть безпосередню участь у навчанні «Дайв-2021». Зокрема, сплановано участь пошуково-рятувального судна «Олександр Охрименко» та зведеного водолазного підрозділу у складі до 30 осіб.

Ключовим моментом навчання стане обмін досвідом у здійсненні водолазних спусків для пошуку й знешкодження вибухонебезпечних предметів під водою, а також щодо підривних та інших підводних робіт. Тому маємо чудову нагоду покращити вишкіл наших водолазів.

Проведення навчання «Дайв-2021» заплановано на серпень цього року в місті Констанца, Румунія.
 

Ще на цю тему