Росія збільшує ударне угруповання навколо України – розвідка

19:01 12.04.2021

Протягом останніх тижнів рівень воєнної загрози з боку Росії постійно підвищується. Це пов’язано із суттєвим нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, яке востаннє спостерігалось сім років тому, коли почалася безпосередня агресія РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони із посиланням на інформацію представника ГУР МО України Вадима Скібіцького. 

«На сьогодні одна із воєнних загроз - це нарощування угруповання російських військ біля державних кордонів України. І саме через те ми вважаємо, що є підвищення рівня цієї загрози, якраз воно пов’язано із нарощуванням, із активними заходами бойової оперативної підготовки біля нашого кордону. Раніше ми такого не спостерігали. Такі великі переміщення були в 2014-2015 році, коли почалася безпосередня агресія Російської Федерації проти нашої держави», – заявив Скібіцький в ефірі передачі «PRO Військо». 

Як повідомлялося раніше, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

 

4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає в тимчасово окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, бійці якої в 2014 році брали участь у бойових діях на сході України. Про це повідомила незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Крім того, офіційний представник Міноборони України Марія Сальник із посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони повідомила, що командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ, перекидаючи військових із Західного, Центрального і Східного військових округів.

8 квітня пресслужба Південного військового округу ЗС РФ повідомила, що десантні та артилерійські катери Каспійської флотилії РФ почали міжфлотський перехід в Чорне море в рамках так званих навчань.

Ще на цю тему