Україні дістається найбільше: Повірена у справах США про російську пропаганду

08:20 12.04.2021

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що не лише Україна, а й інші держави стикаються з російською пропагандою. Однак нашій державі дістається найбільше.

Про це вона розповіла РБК-Україна.

«Не лише Україна, а й інші держави стикаються з російською пропагандою, перекручуванням інформації. Ми теж з цим стикаємось, але Україні дістається найбільше. Росія використовує різні ресурси для поширення фейків», – зазначила Квін.

Повірена у справах США зазначила, що один з яскравих прикладів - ситуація з коронавірусом.

«Зокрема, дезінформація щодо вакцин, схвалених ВООЗ... Через здоров'я українців Росія намагається послабити Україну. Ми співпрацюємо з Києвом, щоб зменшити цей вплив», – зазначила вона.

Нагадаємо, Квін заявила, що проблема з мирним процесом на Донбасі - це Росія. Без її конструктивної позиції не буде прогресу.

Як повідомлялося раніше, посольство України в Латвії заявило, що проти посла Олександра Міщенка і співробітників дипмісії проросійські сили розгорнули кампанію з дискредитації. Як «інструментів» вони використовують висловлювання, інтерв'ю та дані з відкритих джерел, фальсифікуючи їх.

Ще на цю тему