Посол у Німеччині відреагував на заклик Меркель до Путіна щодо зменшення військової присутності поблизу України

21:01 08.04.2021

Посол України в Німеччині Андрій Мельник відреагував на телефонну розмову Канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом Росії Володимиром Путіним, де предметом дискусії стала посилена російська військова присутність поблизу сходу України.

Про це пише УНН з посиланням на Twitter посла.

«Приємно, що Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала заклик України щодо направлення Путіну жорсткого попередження у зв‘язку з бряцанням зброєю на кордоні», — йдеться в повідомленні.

У четвер, 8 квітня, відбулась телефонна розмова канцлерки Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним.

«Зокрема, мова йшла про посилення російської військової присутності в околицях Східної України», — йдеться в заяві.

«Канцлерка зажадала, щоб це нарощення було згорнуте, щоб знизити ескалацію ситуації», — заявила пресслужба уряду.

Пресслужба Кремля раніше у своєму повідомленні за підсумками розмови заявила, що Путін у телефонній розмові з Меркель звинуватив Київ у провокаціях і цілеспрямованому загостренні ситуації на лінії зіткнення на Донбасі.

Ситуація на Донбасі загострилася наприкінці березня. Крім того, Росія здійснює нарощення своїх військ біля кордонів України.

8 квітня Володимир Зеленський приїхав з робочим візитом на Cхід України.

Заступник глави адміністрації президента Росії Дмітрій Козак, який бере участь у нормандських переговорах у ролі політрадника, 8 квітня заявив, що початок Києвом бойових дій на Донбасі може змусити Росію стати на захист своїх громадян і стати «початком кінця України».