Зеленський зустрівся з головою Військового комітету НАТО

08:45 08.04.2021

Президент Володимир Зеленський зустрівся з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем та подякував Альянсу за увагу до України та підтримку.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«Ми вдячні за серйозну цікавість НАТО до ситуації в Україні, на Сході та в окупованому Криму. Вдячні нашим партнерам за постійну підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності. На жаль, ми дійсно бачимо зараз ускладнення на Сході України, саме на Донбасі. Дійсно бачимо збільшення кількості пострілів», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що Україна здійснила потужні кроки задля деескалації ситуації на Сході, коли домоглася запровадження з 27 липня 2020 року сталого режиму припинення вогню. Це мало результат – від початку дії режиму тиші до грудня 2020-го спостерігалися лише поодинокі постріли та значно зменшилася кількість загиблих захисників, констатував він.

Однак, зауважив глава держави, з грудня розпочалося ускладнення, і до цього часу Україна втратила понад 20 військових. У цьому зв’язку наша держава постійно закликає до дотримання режиму припинення вогню у тому форматі, в якому він діяв торік після 27 липня.

Президент під час зустрічі також порушив питання дезінформації як потужного інструмента в гібридній війні.

У зустрічі взяли участь міністр оборони Андрій Таран, головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков та представник Міжнародного військового штабу НАТО в Україні Фердинанд Диха.