Мінометники ЗСУ провели навчання в зоні ООС / Фото

13:40 07.04.2021

Мінометні розрахунки відведені від лінії розмежування, і регулярно відпрацьовують бойові навички на полігонах.

На одному з полігонів в районі проведення операції Об'єднаних сил відбулися навчання мінометників. У них були задіяні бойові розрахунки окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. Як пише ZN.UA, про це повідомив пресцентр штабу ООС у вівторок, 6 квітня.

У ході практичних занять військовослужбовці відпрацювали такі нормативи:

- приведення міномета в бойове і похідне положення;
- орієнтування і наведення на ціль;
- виставляння і збір гарматного коліматора;
- ведення вогню штатними мінами калібру 120 міліметрів різних типів.

Інструктори відзначили хороші результати, що продемонстрував особовий склад під час занять.

У штабі нагадали, що мінометні розрахунки відведені від лінії розмежування, але бійці регулярно покращують свої навички на полігонах, щоб у разі необхідності дати гідну відсіч противнику.

У лютому минулого року відбулися масштабні навчання з бойовими стрільбами на узбережжі Азовського моря в Донецькій області. У рамках навчань «Попутний вітер» підрозділи Збройних сил, Національної гвардії та Держприкордонслужби відпрацювали відбиття атаки ворожого десанту на азовському узбережжі.

У навчаннях були задіяні близько 400 військовослужбовців особового складу, п'ять кораблів і катерів Військово-морських сил ЗСУ та Морської охорони ДПСУ, 25 одиниць артилерії, включаючи реактивні системи залпового вогню, 13 одиниць бронетехніки (танки, БМП і бронеавтомобілі), два вертольоти Мі-8 і Мі-14 морської авіації, два штурмовики Су-25 і два винищувачі МіГ-29 Повітряних сил ЗСУ.

Фото пресцентру штабу ООС 

Теми:

Ще на цю тему