РНБО готує спеціальне рішення для прискорення переходу на стандарти НАТО – Стефанішина

19:41 06.04.2021

Рада національної безпеки і оборони України готує спеціальне рішення щодо посилення внутрішньої роботи для переходу на стандарти НАТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на презентації дослідження центру «Нова Європа» на тему «Україна і стандарти НАТО. Що зроблено за президентства Зеленського»

«Наразі готується спеціальне рішення Ради національної безпеки і оборони, пов’язане з визначенням ключових заходів, необхідних для посилення наших євроатлантичних прагнень і посилення нашої внутрішньої роботи в цьому напрямку», – сказала Стефанішина.

Вона додала, що одним з елементів цього рішення буде формування національної системи переходу на стандарти НАТО.

Віцепрем’єр пояснила, що йдеться не лише про питання, які належать безпосередньо до компетенції Міністерства оборони, а й інших структур сектору безпеки і оборони, відповідальних за впровадження стандартів НАТО.

«Зокрема, цілий блок стандартів стосується захисту інформації, роботи з інформацією з обмеженим доступом, і тут широке поле інституцій, які мають бути залучені», – зазначила Стефанішина.

Як повідомлялося раніше, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Стефанішина на засіданні Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України 26 березня доручила розпочати підготовку проєкту Річної національної програми (РНП) під егідою Комісії Україна-НАТО на 2022 рік та навчальних програм для держслужбовців у сфері євроатлантичної інтеграції.

Ще на цю тему