Українські фахівці візьмуть участь у місії НАТО в Іраку та операції «Морський охоронець» – Міноборони

19:11 06.04.2021

Українські фахівці візьмуть участь у місії НАТО в Іраку та операції «Морський охоронець» у Середземному морі.

Про це Іnterfax повідомив заступник директора департаменту, начальник управління європейської та євроатлантичної інтеграції департаменту міжнародної оборонної співпраці Міністерства оборони України Юрій Васильєв.

«Україна всі роки своєї незалежності була контриб’ютором у міжнародну безпеку, і ми продовжуємо, незважаючи на ту агресію, яка у нас є, свої внески в місії та операції під командуванням НАТО. Зараз ми маємо фахівців, які перебувають у місії в Афганістані «Рішуча підтримка» і в силах у Косові. Але з урахуванням останніх наших пропозицій, які було сприйнято, ми зараз готуємося направити наших фахівців ще у дві операції: місія НАТО в Іраку та операція Альянсу «Морський охоронець», – сказав Васильєв на онлайн-конференції у вівторок.

Він наголосив, що українські військові, загартовані в боях із захисту незалежності й територіальної цілісності, будуть учасниками цих операцій.

Також Васильєв зазначив, що з огляду на отриманий статус партнера з розширеними можливостями Україну залучатимуть до п'яти навчань НАТО, які проводитимуть з тематики колективної оборони.

Крім того, він зазначив, що наразі триває робота зі збільшення рівня представництва України в органах управління та командних структурах Альянсу.

«Ми виходимо на новий етап й опрацьовуватимемо цього року, сподіваємося, в другій половині року, відправити нашого цивільного представника Міністерства оборони як так званий добровільний національний внесок (voluntary national contribution)», – пояснив Васильєв.

Ще на цю тему