Україна та Катар просунулися у передачі морпорту «Ольвія» у концесію

08:45 06.04.2021

 

Катарська QTerminals підписала з Україною договір про внесення додаткового вкладу, що підтверджує фінансову спроможність компанії профінансувати інвестиції обсягом 140 мільйонів доларів у морський порт «Ольвія».

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Договір підписали у рамках офіційного візиту президента Володимира Зеленського до Катару. Зазначається, що документ є важливим етапом в процедурі передачі порту в концесію, оскільки підтверджує фінансову спроможність концесіонера повністю профінансувати заявлений обсяг інвестицій – 140 млн доларів.

«Це одна з основних передумов для подальшої передачі майна порту в концесію. «Ольвія» – наш другий концесійний проєкт, який наразі реалізовується, і ми продовжуємо підготовку наступних концесій, зокрема, у портах Чорноморська, Одеси, Бердянська та Ізмаїла», – прокоментував підписання документу міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Укрспецекспорт» 22 грудня уклав Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво з компанією концесіонера QTerminals W.L.L., що деталізує співпрацю впродовж концесійного проєкту.

20 серпня в концесію на 35 років передали другий морський порт в Україні - спеціалізований порт «Ольвія» в Миколаєві. Всього за 35 років концесії буде залучено до 17,3 млрд грн інвестицій.

Щорічний концесійний платіж становитиме щонайменше 80 млн грн. Крім цього, концесіонер має забезпечити мінімальний обсяг перевалки вантажів не менше 2,55 млн тонн на рік, а також гарантує збереження робочих місць протягом найближчих 6 років та належний рівень заробітної плати для колективу.

Переможцем концесійного конкурсу в порту «Ольвія» стала компанія QTerminals з Катару.

 

 

Ще на цю тему