Патрульний літак та БПЛА США здійснюють політ біля окупованих територій

18:07 02.04.2021

Морський патрульний літак P-8A Poseidon ВМФ США та розвідувальний БПЛА США RQ-4 Global Hawk здійснюють політ біля окупованих Росією територій України.

Про це повідомляє Мілітарний.

Обидва літальних апарати моніторили ситуацію поблизу окупованого Кримського півострова, а безпілотний апарат зараз літає вздовж лінії зіткнення на Донбасі.

Розвідувальний БПЛА США RQ-4 Global Hawk з бортовим номером 11-2047 і позивним FORTE10 спочатку зробив декілька кіл над Чорним морем, після чого направився на Донбас.

Маршрут польоту RQ-4 Global Hawk 2 квітня 2021 року

Безпілотний літальний апарат RQ-4B Global Hawk Повітряних сил США базується на авіабазі Сігонела в Італії, звідки він і прилетів для проведення спостережного польоту.

RQ-4 Global Hawk — стратегічний розвідувальний безпілотний літальний апарат. Перший політ здійснив 28 лютого 1998 року з авіабази Військово-повітряні сили США в Каліфорнії.

Патрульний літак та БПЛА США здійснюють політ біля окупованих територій. Безпілотний літальний апарат RQ-4 Global Hawk ПС США Фото з відкритих джерел

Перший апарат Global Hawk був переданий військово-морським силам США в 2004 році та приступив до виконання бойових завдань в березні 2006 року.

Після того як він вирушив на Донбас, на зміну над Чорним морем прибув морський патрульний літак Boeing P-8A Poseidon:


Boeing P-8A Poseidon – патрульний протичовновий літак, що створений на базі цивільного пасажирського літака Boeing 737—800.

Він призначений для виявлення та знищення підводних човнів противника в районах патрулювання. Також він може здійснювати розвідку та брати участь в протикорабельних та рятувальних операціях

Літак може нести до 9 тонн озброєння, для яких передбачено 6 зовнішніх точок підвіски та 5 внутрішніх. На які можуть встановлюватись протикорабельні та крилаті ракети, торпеди, морські міни та авіабомби.

Ще на цю тему