Україна готується до різних сценаріїв дестабілізації з боку РФ – РНБО

18:15 02.04.2021

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна розробляє різні сценарії реагування на спроби дестабілізації з боку РФ в регіоні.

Про це він сказав під час зустріч із послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою, повідомляє прес-служба РНБО.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього безпекового співробітництва.

Співрозмовники також обмінялися думками в контексті ескалації російського впливу на сусідню Білорусь та підготовки до російсько-білоруських стратегічних навчань «Запад-2021».

За словами Данілова, апарат РНБО України здійснює цілодобовий моніторинг ситуації та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій.

«Росія, на жаль, не має наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні», – зазначив він, додавши, що підтримка з боку стратегічних партнерів України є вкрай важливою для протидії російській гібридній загрозі.

Секретар РНБО України висловив подяку канадській стороні за всебічну допомогу нашій державі. «Канада – це наш надійний друг і партнер», – сказав він.

Своєю чергою, посол заявила про незмінність підтримки з боку Канади України на шляху до відновлення територіальної цілісності і суверенітету над тимчасово окупованими територіями.

 

Ще на цю тему