Командування РФ нарощує бойову готовність на сході України

17:30 02.04.2021

З’єднання і частини першого та другого армійських корпусів, які дислокуються в ОРДЛО, беруть участь в командно-штабних тренуваннях у загальній системі управління 8 армії Південного військового округу ЗС РФ.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

«Командування ЗС РФ нарощує бойову готовність оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Так, цього тижня під контролем кадрових російських офіцерів у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів проведені командно-штабні тренування у загальній системі управління 8 армії Південного військового округу ЗС РФ з метою підтримання їх у готовності до застосування в умовах можливого загострення обстановки», - повідомила речниця.

Водночас, за її словами, головні зусилля російської пропаганди зосереджуються на переконанні світової спільноти у нібито правомірності та виправданості можливого застосування Збройних сил РФ проти України, як дієвого інструменту з недопущення виникнення в Криму катастрофічної ситуації, насамперед екологічної.

Як повідомлялося, у четвер, 1 квітня, у зоні проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 6 випадків порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації, один український військовий поранений.

Ще на цю тему