Туреччина знову заявляє, що не визнає спроби анексії Росією Криму 

18:40 16.03.2021

Туреччина не визнає спроби анексії Росією Криму та підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини з нагоди сьомої річниці окупації Кримського півострова, повідомляє Укрінформ.

«Ми повторюємо, що не визнаємо фактичної ситуації на півострові, яка є порушенням міжнародного права, та підтверджуємо підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», - йдеться в документі.

МЗС Туреччини також наголошують на важливості захисту культурної ідентичності, безпеки та добробуту кримських татар, які є корінним етносом на півострові.

«Ми продовжуватимемо пильно стежити за розвитком подій у Криму», - заявилиу відомстві.

Як повідомлялося, 16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий «референдум» щодо статусу Криму - за силового тиску російських військових та воєнізованих «ополченців», а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.

Згідно з даними держави-агресора, 96,77% мешканців Криму нібито підтримали приєднання півострова до Росії, у Севастополі за приєднання до Росії «проголосували» 95,6% містян.

Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами кримський «референдум» нелегітимним.
 

Ще на цю тему