«Нафтогаз» залучить ізраїльську Naphtha Petroleum до розвідки вуглеводнів у Чорному морі

20:15 15.03.2021

НАК «Нафтогаз України» підписав меморандум про взаєморозуміння з ізраїльською Naphtha Petroleum Corp. Документ стосується потенційної геологічної розвідки вуглеводнів в українській частині Чорного моря.

Про це повідомляє прес-служба «Укргазвидобування».

Як зазначається в повідомленні, Naphtha має фінансові можливості та підтверджений позитивний досвід роботи в США та на шельфі Ізраїлю (східна частина Середземного моря), що може стати в нагоді для розкриття нафтогазового потенціалу українського шельфу.

«Після нещодавно оголошеного партнерства з компанією OMV Petrom, що вірогідно є найбільш активним гравцем з розвідки та розробки Чорноморського шельфу, нове партнерство ще більше посилить наші амбіції в цьому регіоні у майбутньому», – зазначив Отто Ватерландер, головний виконавчий директор Групи «Нафтогаз».

Відповідно до меморандуму про взаєморозуміння компанії домовились, що окрім Чорного моря вони також вивчатимуть можливості для співпраці в інших проектах з розвідки та видобування вуглеводнів в Україні.

Компанія Naphtha є керуючою компанією та власником пайового інвестиційного фонду компанії Isramco Negev 2, LP, що має мажоритарні права на пайову участь у витратах на розробку і експлуатацію газового родовища Tamar потужністю 13 трлн куб. футів у східній частині Середземного моря разом із іншими власниками прав на пайову участь – компанією Chevron (оператор родовища) та компанією Delek Drilling.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. "Нафтогаз" отримав право на розробку Чорноморського шельфу без конкурсу на 30 років.

Ще на цю тему