Адміністрація Байдена активно підтримує Україну – Крістіна Квін

20:20 10.03.2021

США продовжать роботу з Україною по широкому спектру загальних інтересів.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, підкресливши, що нове керівництво США активно підтримує Україну, про що говорили президент Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен, пише ZN.UA.

«Як підтвердила адміністрація Президента Байдена, Сполучені Штати залишаються бути вірними Україні як одному з наших найближчих партнерів та друзів, і ми продовжуємо співпрацювати за всіма напрямками наших широких взаємних стосунків», - сказала Квін в середу, 10 березня, в відеозверненні на Київському безпековому форумі.

Вона додала, що сьогодні можна визнати, що президент України Володимир Зеленський зіткнувся з проблемами на шляху врегулювання конфлікту в Донбасі та боротьби з корупцією, яка є перешкодою для економічного зростання та євроатлантичної інтеграції.

«Ми стали свідками наполегливої протидії з боку впливових монопольних кіл, які прагнуть підірвати незалежність та ефективність антикорупційної інфраструктури України, намагаючись уникнути відповідальності за свою корупційну поведінку... Ці впливові монопольні кола також проводять широку кампанію дезінформації, спрямовану на дискредитацію реформ в Україні та її курсу на захід», - зазначила дипломат.

Квін позитивно оцінила зобов'язання Зеленського провести комплексну судову реформу.

«Ми й надалі співпрацюватимемо з Україною, щоб просувати вперед її євроатлантичні прагнення і будувати заможнє майбутнє для всіх українців. Наше партнерство включає конкретну підтримку в просуванні реформ верховенства права та економічне зростання в країні, а також її боротьбу проти російської агресії в усіх формах», - повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні.
 

Ще на цю тему