Кулеба їде до Франції: говоритиме про «нормандський» формат та деокупацію Криму

13:21 25.02.2021

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у п’ятницю, 26 лютого, здійснить робочий візит до Французької Республіки. В очільника української дипломатії запланована низка зустрічей, у межах яких буде обговорено низку двосторонніх питань, а також приділено увагу російській агресії на Донбасі та питанню Криму, врегулюванню у Нормандському форматі.

Про це інформує пресслужба МЗС України, передає УНН.

«26 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Французької Республіки», — інформують у міністерстві.

Повідомляється, що Кулеба проведе переговори з міністром європейських і закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном, а також зустрінеться з іншими французькими високопосадовцями, представниками бізнесу, медійного та експертного середовища.

Ключовими темами переговорів, за інформацією МЗС, стануть розвиток політичного діалогу України та Франції, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, посилення взаємодії в рамках міжнародних організацій, європейська та євроатлантична інтеграція нашої держави.

«Особлива увага буде також приділена протидії російській агресії проти України, безпековій ситуації на сході України та деокупації Криму, дипломатичним зусиллям із врегулювання російсько-українського збройного конфлікту у рамках Нормандського формату», — зазначають у відомстві.

Раніше голова МЗС повідомив, що в межах переговорного процесу на рівні Нормандського формату майже щодня відбувається комунікація.

Варто зазначити водночас, що в Офісі Президента України надали дуже обмежено інформацію щодо останньої зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки», яка відбулась наприкінці січня.

У Зеленського лише заявили, що під час зустрічі сторони обговорили кроки, які могли б активізувати процес встановлення миру на Донбасі, а також домовилися продовжити консультації.