«Для прискорення руху до членства в НАТО ми зробимо все можливе» — Міністр оборони України

10:21 23.02.2021

Міністр оборони Андрій Таран на сьогоднішній пресконференції заявив, що цього року оборонне відомство зробить все можливе для пришвидшення руху до членства України в НАТО. За його словами, міжнародні партнери високо оцінюють здобутки нашої країни в оборонній реформі.

«Цей рік проголошено роком євроатлантичної інтеграції, роком, коли ми зробимо все можливе для прискорення нашого руху на шляху до НАТО», — заявив Міністр оборони України.

За його словами, у цьому контексті вже зроблено чимало. І сьогодні у нього в режимі відеоконференції відбудеться телефонна розмова з п’ятьма міністрами оборони країн НАТО — США, Британії, Канади, Польщі та Литви, де буде розглянута низка питань, зокрема щодо просування в реформуванні ЗСУ та Міноборони.

«Маємо обговорити шляхи реформування Збройних Сил України, що у нас здійснюється на шляху реформування в Міністерстві оборони України, які завдання перед собою поставили і чим країни Альянсу можуть нам допомогти», — повідомив глава оборонного відомства.

Така зацікавленість України й наших партнерів до двостороннього та багатостороннього співробітництва, за оцінкою Андрія Тарана, є свідченням не лише підтримки нашої держави на міжнародному рівні, а й певною високою оцінкою в оборонній реформі, посиленні спроможності Збройних Сил та внеску України у світову і регіональну безпеку.

Ще на цю тему