У Криму окупанти вручають «застереження» кримськотатарським активістам

17:01 19.02.2021

У Криму російські силовики вручають застереження «про неприпустимість несанкціонованих акцій» адвокатам, кримськотатарським активістам, цивільним журналістам і правозахисникам.

Такі застереження отримали вже в декількох районах півострова, повідомляє «Кримська солідарність».

«На території Республіки Крим в період з 23 по 26 лютого 2021 року готуються «акції екстремістського характеру», – йдеться в тексті застереження.

«Прокуратура» Криму в застереженні вказує, що «за наявною інформацією правоохоронних органів, акції планують проводити прихильники Меджлісу кримськотатарського народу спільно з громадським об’єднанням «Кримська солідарність».

О 4 годині ранку 17 лютого в декількох районах окупованого Криму російські силовики прийшли з обшуками в будинки кримських татар. Всього обшуки проходили в будинках 7 кримських татар. Їх затримали. Однак пізніше ФСБ відпустила Абдулоборі Махамадамінова.

Прокуратура АРК і Севастополя повідомила про відкриття кримінальних проваджень через ранкові масові обшуки. «Кримінальні провадження розпочато за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканно-сти житла) і ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі). За вказані незаконні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років», – йдеться в повідомленні прокуратури. Досудове слідство проводить кримське управління Нацполіціі в АРК.

«Суди» в окупованому Криму заарештували затриманих під час обшуків 17 лютого кримських татар на 2 місяці. 

Ще на цю тему