«Слов’янськ» відпрацював елементи експериментальної курсової задачі

15:01 19.02.2021

Патрульний катер «Слов’янськ» відпрацював елементи експериментальної курсової задачі та провів практичні артилерійські стрільби.

Про це повідомила пресслужба ВМС ЗС України.

Для цього днями патрульний катер ВМС ЗС України «Слов’янськ» здійснив вихід в Чорне море.

Під час виходу особовий склад катера на практиці відпрацював завдання з приготування до бою та походу, виконання бойових стрільб по умовному противнику та метання гранат, під час занять з протидії підводним диверсантам противника.

Крім того, було перевірено злагодженість дій особового складу з питань боротьби за живучість, у разі отримання катером бойового чи аварійного пошкодження, пожежі чи надходженню в середину корпусу забортної води.

Патрульні катери «Слов’янськ та «Старобільськ» були введені до складу ВМС ЗС України на урочистій церемонії в Одесі, яка відбувалась 13 листопада 2019-го року, зараз вже екіпажі наступних катерів розпочали навчання у США.

Минулого року на два переданих від США патрульних катери типу Island було встановлено стволи та автомати з 25-мм спареної артилерійської установки 2М-3М.

2М-3М є засобом самооборони кораблів та може бути використаних для знищення цілей на відстані до 3 000 метрів.

За наявною на сьогодні інформацією, на всіх катерах будуть встановлені ​​30-мм артсистема MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster.

Як повідомлено, керівництво національного флоту вирішило уніфікувати озброєння всіх патрульних катерів.

Нагадаємо, в цьому році Україна отримає з США ще три катери типу «Айленд», на яких вже буде стояти американська зброя, в тому числі розглядається розміщення легких протикорабельних ракет малої дальності.

 

Ще на цю тему